Hamur İşlerinden Sağlığımıza Susam Yağının Mucizevi Faydaları!

23-09-2020 15:20
Hamur İşlerinden Sağlığımıza Susam Yağının Mucizevi Faydaları!

Susam tohumları mükemmel bir besin değerine sahiptir. Susam tohumları soğuk pres ve filtre işleminden geçerek susam yağı elde edilir.

Susam yağı, yüzyıllardan beri bilinen vitamin, mineral ve antioksidan deposudur.

Mutfakta kullanımın yanı sıra tıp alanında ilaç yapımında da kullanılan susam-susam yağı kusursuz gıdalardan biri olarak tanımlanabilir. İçerdiği A,B,E vitaminleri, demir ve kalsiyum mineralleri ve antioksidatif özelliğiyle birçok hastalığa iyi gelen susam yağının mucizevi faydaları saymakla bitmiyor.

Susam yağının insan sağlığına olan faydalarına geçmeden susam tohumunun nasıl yağa dönüştüğü hakkında yazmak isterim.

Susam bitkisi ilk olarak hafifçe kurutulur ve nazik bir şekilde sarsılır bir nevi ufak çaplı çırpma işlemi yapılır ki tohumların dökülmesi sağlanır.

Daha sonra dökülen tohumlar havan içerisinde bir güzel ezilir. Ezilen susam tohumunun yağını bırakması için ısıda bir müddet kavurulur. Kavurma işlemi ortalama birkaç dakika yeterli olacaktır. Son olarak ise temiz bir filtreleme özelliği olan bez ya da torba ile presten geçirilerek yağ elde edilmiş olur.

Susam ve yağının protein, magnezyum, demir, çinko, bakır ve fosfor bakımından zenginliği bedenimize tepeden tırnağa mükemmel fayda sağlıyor.

Genel olarak faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Yüksek tansiyon hastalarında tansiyon düşürme etkisiyle tansiyonunuzun dengelenmesine destek veriyor.

Tıpkı tansiyon gibi kötü kolesterolü düşürmede de barındırdığı doymamış yağ asitleri sayesinde düşürme etkisi yapıyor. Tansiyon ve kolesterol dengeleyeceği özelliğinin sonucu olarak da kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığınızı azaltıyor.

İçerdiği Omega-6 ve 9 vitaminler sayesinde hafızanızı güçlendirerek beynin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.

Lif bakımından zengin olduğundan sindirim sisteminde hazımsızlık ve kabızlık sorunu yaşayanlara çare oluyor.

İçinde bulunan bolca minerallerden kaynaklı kemik ve kas gelişiminde vücudu destekleyici özelliğe sahip.

Örneğin bakır minerali gut hastalığı ve artrit gibi kemik hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Cinsel hayatı düzene sokar. Radyasyon hasarına karşı korur.

 

Yapılan bir çalışmaya göre Hindistan’da 35 ve 60 yaşları arasında bir grup gönüllü 45 gün boyunca susam yağı ile beslenir. Sonuç olarak ise hasta olan kişilerin sağlıklarında iyileşme kaydedilir. Ayrıca çalışma sonucu gösterir ki Susam yağı, karaciğeri koruyor, vücuttaki toksinleri temizliyor ve vücuttaki yağ birikimlerini önlüyor.

Susam yağı tüm bunların yanı sıra herkes için değerli olan cilde ve saça da büyük fayda sağlıyor.

İçeriğinde bulunan çinko minerali sayesinde cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korur ve cilt kansere yakalanma olasılığını azaltır.

Eğer uzun kirpik ve gür kaşlara sahip olmak istiyorsanız da susam yağını kullanabilirsiniz. Susam yağları içerisinde önerebileceğim Aksu Vital markasının susam yağı sağlığınız için yukarıda saydığım tüm bu faydalı etkileri vücudunuzda etkisini gösterecektir.

Son olarak da susam yağının saymakla bitmeyen yararlarından bir tanesi de saçlara olan etkisi. Sağlıklı ve uzun saçların hayalini kuranlar Aksu Vital susam yağından bir miktar alıp kafa derimize masaj yaparak uyguluyoruz. Ve bu şekilde kan dolaşımını hızlandırmış oluyoruz. Sonuç olaraksa hızlı uzayan ve güçlü görünen saçlar sizin oluyor.

Bir uyarı da bulunmakta da fayda var eğer kan inceltici ilaçlar kullanıyorsanız susam yağını doktorunuza danışarak kullanmanızı tavsiye ederiz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.