Kahvaltının Sırlarını Keşfedin!

21-07-2020 09:20
Kahvaltının Sırlarını Keşfedin!

Çalışanlar, öğrenciler, ev hanımları... Neredeyse herkes geceden kurduğu alarmın sesiyle gözlerini açar, ve yeni güne merhaba der. Biliriz ki güneşin doğuşuyla yerine getirmemiz gereken sorumluluklar bizi bekler. Kimi ofiste kimi sahada kimi okulda kimi de evde mesai harcar. Günün yükünü sırtlayacağımız yüksek bir enerjiye sahip olmak gerekir.

Gece boyunca vücudumuzda var olan enerjiyi tükettiğimizden sağlıklı ve dengeli yapacağımız bir kahvaltı ile düşen kan şekerimizi dengeleyerek koca bir güne kendimizi hazırlamalıyız.

Kahvaltı günün altın öğünü olarak nitelendirmek yanlış olmaz. Hatta yapacağımız kahvaltı bize günümüzün nasıl geçeceği hakkında ipuçları bile verir.

Yapılan araştırmalara göre;

Kahvaltı öğününü atlayanlar da dikkat eksikliği, motivasyon düşüklüğü, sinirli ruh hali ve yorgunluk gözlemlenirken, sağlıklı bir kahvaltı yapan bireylerin gün içerisinde daha verimli, dikkatli ve kontrollü olduğu gözlemlenmiştir.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta kahvaltı yaptım diyerek kendimizi kandırmamalıyız. Yani ayakta ağzıma bir iki lokma bir şey atayım, şundan da bir yudum alayım diyerek kahvaltınızı geçiştirmemelisiniz.

Güne sizi hazırlayacak olan kahvaltıyı, saatlerce uyuduktan sonra vücudumuza giren ilk yiyecek olacağını unutmayın. Bu sebeple kahvaltınızın besin değerlerinin dengeli olmasına özen gösterin.

Peki sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı nasıl olmalı, neler yemeliyiz?

Kahvaltı da protein mühim. En önemli protein kaynağının ise yumurta olduğunu bilmelisiniz. İster haşlayarak, ister rafadan, isterseniz omlet yada menemende…

Tamamen kişisel tercihinize bağlı ama mutlaka yumurta olmalı.

Bir diğer olmazsa olmaz diyeceğimiz besin ise süt ve süt ürünleri. Bir bardak süt içebilirsiniz yok ben süt içemem diyenler peynir tüketebilir. Hangi çeşidi olursa olun türü ve miktarı yine damak zevkinize ve ne kadarını tüketiyor olma potansiyelinize bağlı. Ama şunu söylemekte fayda var çökelek ve lor peyniri hem düşük kalorili hem de müthiş besleyici özelliğe sahip.

Şeker ihtiyacımızı karşılamak adına genelde çikolata-fındık ezmeleri, bal, reçeller, marmelatlar. sevilir. Fakat doğru bir tercih olarak kabul görmez. Bunların yerine sevdiğimiz meyve çeşitlerini yada sularını çok aşırıya kaçmadan tüketmek beden sağlığımıza katkı sağlar.

Kahvaltı soframızda karbonhidratlara da yer açmamız gerekir. Ekmek, simit yada içeriği zengin olan bir börek uygun olabilir. Burada hassasiyet göstermemiz gereken durum ise ne kadar yediğinizdir . Unutmayın miktarı önemli. Bir iki dilim ekmek yada yarım simit yeterli olacaktır.

Mutlaka yeşil sebzeler olmalı. Yeşillik, biber, salatalık, domates gibi ürünleri sınırlamadan yiyebilirsiniz.

Kahvaltı tabağınıza ekleyeceğiniz bir avuç badem, fındık yada ceviz enerjinize enerji katacaktır.

Kısacası kahvaltımızı ne kadar çeşitlendirirsek o kadar bedenimizin deşarj olmasını kolaylaştırırız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.