Keşke Daha Önce Bilseydim Diyeceksiniz!

06-11-2020 12:40
Keşke Daha Önce Bilseydim Diyeceksiniz!

Kokusuyla gönülleri fetheden, lezzetiyle damakta iz bırakan sucuk, toplumumuzda oldukça çok seviliyor. Kahvaltıda yumurtaya, menemene, tosta yarenlik eden sucuk; akşam yemeklerinde mangal üzerinde, kuru fasulyede vazgeçemediklerimizin başında geliyor.

Kimi zaman geleneksel yöntemlerle hazırlanarak dolabımızda yerini alıyor kimi zaman da fabrikasyon işlemlerden geçerek sofraların gözdesi oluyor.

Dana eti ile harmanlanan baharat aromaları lezzetine lezzet katıyor.

Hem kullanım alanının fazla olması hem de tadıyla dikkat çeken sucuğu, uzun soluklu misafir olduğu evlerinizde içerisinde et barındırdığı için doğru yöntemlerle muhafaza etmeniz gerekiyor.

Özellikle kısa süreli tüketeceğinizden fazlasına talip olduysanız uygun koşulları sağlamanız şart oluyor. Aksi takdirde hiç istemeyeceğiniz sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Unutmayalım ki içeriği et olan ürünler hileye en müsait ürünlerin başında yer alıyor. Peki kaliteli ve sağlıklı bir sucuğu gönül rahatlığıyla tüketmek için nelere dikkat etmeliyiz, daha sonra nasıl saklayıp korumalıyız?

İşte sucuk satın alırken muhakkak göz önünde bulundurmanız gereken basit ipuçları;

*Raf ömrü (Son tüketim tarihi) ilk kıstas olmalı. Tarihi geçmiş yada almak istediğiniz ürünün kısa sürede tüketimini sağlayamayacağınız düşüncesi varsa yakın tarihli olmaması yönünde tercihte bulunmalısınız.

*Sucuğun dış yüzeyi oldukça önemli. Kuru ve parlak olmalı. Sucuğu şöyle elinizle kavrayıp üzerine biraz baskı uygulayın, bakın bakalım parmak izleriniz sucuğun üzerinde şekilleniyor mu? Eğer parmaklarınızın izi kaldıysa o sucuğu usulca yerine bırakın ve arkanızı dönüp oradan ayrılın.

*Sucuğu aldınız mutfağınıza getirdiniz, şöyle midenizin kazındığı bir anda tereyağlı bol sucuklu yumurta aklınıza düşüverdi. Hemen mutfağa girdiniz aldınız elinize bıçağı, sucuğu dilimlemeye başladınız. İşte burada gözlerinizi dört açın. Sucuğun iç kısmı ve kenarları arasında renk farkı olmamalı.

* Attınız tavaya sucukları cızırdamaya başladı. Burnunuza yüzünüzü ekşiten ağır bir koku değil yemek için sabırsızlanmanızı sağlayacak hoş bir koku yayılmalı. Pişirme esnasındaki bir diğer ayrıntı da dilimlediğiniz sucuklar ısıyı gördüğünde çok fazla küçülmemeli. Çok fazla yağını bırakıp sonrasında ise hemen yağı donmamalı.

O halde yukarıda bahsettiğimiz tüm bu hususları göz önünde bulundurarak seçtiğinizi düşündüğüm sucuğu nasıl muhafaza etmelisiniz. Tabiiiii kalırsa

Eğer yaş bir sucuk temin ettiyseniz öncelikle onu kurutmak gerekir. Kurutma işlemi tamamlanana kadar açık, direkt güneş görmeyen bir alanda alışık olduğumuz usulde askılayabilirsiniz.

Sucukların kuruduğundan emin oldunuz işte o zaman da buzdolabı poşetlerine koyarak veya uygun gördüğünüz kılıf görevini görecek bir sarmal işlemi uygulayarak mümkün oldukça diğer gıdalardan uzak bir konumda buzdolabınıza yerleştirmelisiniz. Dilediğiniz zaman sofranızı lezzet katacak sucukları çıkarıp tüketebilirsiniz.

Bol sucuklu günler.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.