Pikan Cevizinin Sağlığımıza Muhteşem Etkisi

24-11-2020 11:59
Pikan Cevizinin Sağlığımıza Muhteşem Etkisi

Ceviz, birçoğumuz için kuruyemişlerin şahı olarak kabul edilir. Aynı zamanda zengin besin değeri, vitamin ve mineral bakımından da öyledir.

Kalp sağlığınızı güçlendirmek, beyin sağlığınızı korumak, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek ve cildinizin parlak, canlı görünmesini istiyorsanız yapmanız gereken çok basit; düzenli olarak günde 3-4 adet ceviz tüketmelisiniz.

Uzun ömürlü ve kalın gövdeli bir bitki olan cevizin sağlığınız için faydalarını merak ediyorsanız yazımızda merağınızı giderecek bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Özellikle de sizlere tanıtmak istediğimiz Pikan Cevizinin faydaları üzerinde duracağız.

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz Pikan Cevizi, Carya İllinoinensis, Amerika kökenli bir bitki türüdür. Türkiye'de Güney Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin sahile yakın kesimlerinde yetişir.

İşte Pikan cevizinin tüketmemiz için yeterli olan 5 muhteşem faydası;

1-) Ağaçta yetişen yemişler arasında en yüksek antioksidan oranına sahip olduğu için bağışıklılığınızı güçlendirerek kanser ve enfeksiyon riskini azaltmada büyük rol oynar.

2-) İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzun ihtiyaçlarına karşı vitamin ve mineral deposu görevini üstlenir. Folik asit, A, C, ve E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko gibi minerallerin önemli kaynağıdır.

3-) E vitamini sayesinde kalp sağlığınızı korumanızda oldukça etkili olup kalp krizi, felç gibi hayati önem taşıyan sağlık sorunlarını en aza indirgemeye olanak sağar.

4-) B vitaminlerinden B1, B2, B3, B5, B6 zengini olan Pikan Cevizi yemek yeme isteğinizi dengeler ve vücudumuza almamız gereken kaloriyi almanıza yardımcı olur.

5-) Yoğun iş ve şehir hayatından kaynaklanan hafıza sorununa da iyileştirici etki de bulunur. Konsantrasyon süresini uzatan etkisi ile öğrenciler içinde mükemmel bir besin kaynağıdır.

PikanCevizinin bazı bileşikleri beyin hücrelerinde koruyucu etkiye sahip olma özelliğinden özellikle beynin hafıza ve mekansal öğrenme gibi kritik bölgelerinde pozitif etkiye sahiptir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.