Sabahları Mutlaka Bir Bardak İçin!

06-11-2020 12:29
Sabahları Mutlaka Bir Bardak İçin!

Bazı besinler vardır ki adeta doğal reçetelerdir. Geçmişten günümüze deneme yoluyla insan sağlığında olumlu etkisi görülmüştür. Ilık ballı su da bu doğal reçetelerden biri. Bal, birçok hastalık için uzun zamandır kullanılır. Bunun nedeni balın antibakteriyel, antioksidan ve mantar önleyici özelliklere sahip olmasıdır. Ayrıca sakinleştirici ve anti-enflamatuvar etkisi de vardır. Bu solunum problemlerini hafifletmeye yardımcı olur.

Özellikle uyandığımızda kendimiz için özenli ve sağlıklı besin oluşturmaya pek zamanımız olmayabilir. Bir fincan kahve ile güne hazırlanmaya çalışırız. Güne bir bardak ılık ballı su ile başlamanın metabolizmanızı güçlendirmeye ve kilo vermeye yardımcı olacağını biliyor musunuz?

İşte ballı ılık suyun vücudumuza katacak faydaları;

Bal amino asit, vitamin ve mineraller açısından çok zengindir. Şeker yerine geçen bal, diyete destek olur ve kilo almamıza sebep olan kalori alımını azaltmaya yardım eder. Vücudun arınmasına, sindirimi kolaylaştırıp kabızlığı gidermede büyük rol oynar. Şekere duyulan ihtiyacı karşılar ve enerji vererek dinamik bir performansla günü tamamlamanızı sağlar.

Aç karnına içilen ballı ılık su, balın doğal bir antibiyotik özelliği taşımasından midedeki enfeksiyona sebep olan bakterilerle savaşmanıza yardım eder.

Balın içeriğindeki vitamin, mineral ve amino asitlerin vücudumuza işlemesi için en iyi yol sabah aç karnına tüketilen ballı ılık suyun her gün düzenli tüketilmesinden geçer.

Özellikle mevsim geçişlerinde görülen öksürük, boğaz kuruluğu, astım ve sinirlilik gibi belirtileri azaltır.

Ballı suya biraz da limon eklerseniz, karaciğer fonksiyonunu optimize ederek vücudumuzun temizlenmesine yardımcı olur. Ayrıca limonun asidik özelliğinden kaynaklı idrar yolları için de yarar sağlar.

Peki bu denli pratik ve masrafsız olan bu karışımın kullanılmaması yada kimler tarafından uygulanmaması ile alakalı önemli hususları yok mudur? Elbette ki var

İşte Ilık ballı su için önemli noktalar;

Bal, 3 yaşın altındaki çocuklara önerilmez. Bu içeceği hazırladım ve içtim artık sabah besin almama gerek kalmaz diye bir düşünceye kapılmayın asla kahvaltı yerine geçmez. Ilık ballı suyu öğün olarak düşünmeyin. Aç karnına bir bardak ılık ballı suyunuzu içtikten 20 dakika sonra normal kahvaltınızı yapın.

Balın kimyasal bileşimini değiştireceği için kaynar suyun içine asla bal ilave etmeyin. Su ılık olmalıdır. Ve mutfağınıza alacağınız balın organik olmasına özen gösterin. Çünkü piyasadaki çoğu balın aşırı miktarda sağlıksız şeker içerdiğini unutmayın.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.