B
ütün olarak seçilen kontrafileler özel baharat karışımımız ile 3 saat boyunca masajlandıktan sonra, 1 hafta süreyle dinlendirilir.2 farklı pişirme yöntemiyle yaklaşık 10 saatlik fırınlama ve tütsüleme işleminden geçirilir. 1 gün dinlendirildikten sonra Fümeci Kontrafile füme et olur. Yağsız et tercih edenler için idealdir.
Kontrafile Nedir?
Dana etinin Avrupa, Amerika, Avustralya ve ülkemizdeki yemeklerde en çok tercih edilen et cinsi olmasının nedeni lezzetidir. Dana etinin çeşitli bölümleri çok daha lezzetli olmakta ve farklı pişirilme teknikleri ile akıl almaz boyutlara ulaşmaktadır. Kontrafile, dana etinin bir bölümünü ifade etmek için kullanılır. Dananın sırtının arka kısmından elde edilen ete kontrafile denilmekte ve oldukça lezzetli olmasından dolayı herkesçe sevilmektedir.
Kontrafile, dana s
ırtının arka dış kısmından elde edilen kemiksiz et için kullanılan bir sözcüktür. Kontrafile kelimesi ise dilimize Fransızca "contre-filet” kelimesinden geçmiş olmakla birlikte kelimenin Fransızca anlamı şu şekilde açıklanmaktadır: bonfilenin (filet) karşısındaki (contre) et. Dana etinin sırtının arka dış kısmında kemiğin iç tarafı bonfileyi verirken, dış tarafı kontrfileyi verir. Bu bölge oldukça lezzetli, antrikotun devamında yer alan ve buta doğru olan kastır. Kontrafile et antrikota göre daha sert olmakta bunun nedeni ise daha yağsız olmasıdır.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!