Fümeci Antrikot Füme 150 Gr
299,00 TL
Antrikot Nedir?
Antrikot, dana etinin bir b
ölümünü ifade etmek için kullanılır. Dananın göğüs omurları üzerinden boyuna doğru uzanan ete antrikot denilmekte ve oldukça lezzetli olmasından dolayı herkesçe sevilmektedir.
Hayvan
ın sırt kısmından ve on üç kemikli kaburga bölümünden çıkan bu et özel yağ dokusuna sahiptir. Antrikotun lezzetli olmasını sağlayan bu yoğun yağ dokusu, yoğun olan mermerimsi ve kalındır. Dana etinin gerdan, but ve karın kısımlarının hayvanın hareket etmesine göre yapısı da farklıdır. Örneğin hayvan çok daha fazla hareket ettiği için daha kaslı ve sert olan bu bölgenin etin daha sert kısımlarıdır. Ancak antrikot olarak adlandırdığımız, gerdan, but ve karından uzakta kalan bu kısımlar dana etinin en yumuşak ve en tercih edilen kısımlarıdır.
Lezzetli ve
Özel Olarak Hazırlanmış Füme Antrikot
Füme et, çi
ğ etin daha uzun ömürlü olabilmesini sağlayan, eti çok daha lezzetli hale getiren bir işlemdir. Etin ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkan füme et, tütsülenmemiş ete göre çok daha dayanıklı olmakta lezzeti ile herkesi büyülemektedir.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!