Hasmandıra Göbek Kaşarı
319,00 TL
Anadolu Lezzetleri Kars g
öbek kaşarı, Kars’a 1,5 saat uzaklıkta, 2300 metre rakımlı, ücra bir yayla köyü olan Boğatepe’de üretiliyor. Kars ve çevresinde doğal beslenen yerli ırk hayvanların sütlerinden üretilen bu kaşar, lezzetiyle diğerlerinden ayrılıyor.
Kars g
öbek kaşarı tamamen eski kuşaklardan aktarılan yöntemlerle yapılıyor. Taze sütlerden şırdan maya ile elde edilen telemeler, önce geleneksel sulu haşlama yöntemiyle pişiriliyor. Beyaz peynirin haşlanmasından sonra, ustalar tarafından yoğurma işlemi yapılıyor. Yoğurmadan sonra, kalıplara dökmeden hemen önce kaşarın boğumlanan kısmından "kaşar göbeği” adı verilen bir parça koparılıyor. Kaşar göbeği, bu hâliyle paketlenerek son halini alıyor.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!